მრ.ბორი

აღდგენა

ელ.ფოსტა

რეგისტრაცია

FacebookFacebook GoogleGoogle
ან ელ.ფოსტით

სახელი

გვარი

ელ.ფოსტა

პაროლი

eye off
ვებ-გვერდზე რეგისტრაციით თქვენ ეთანხმებით სამომხმარებლო შეთანხმებას და კონფიდენციალურობის პოლიტიკას

უკვე ხართ დარეგისტრირებული?

გამარჯობა

გთხოვთ შეიყვანოთ რეგისტრაციისას მითითებული მონაცემები

ელ.ფოსტა

პაროლი

eye off
ან
FacebookFacebook GoogleGoogle

არ ხარ რეგისტრირებული? დარეგისტრირდი

დაგავიწყდა პაროლი? აღდგენა

მრ.ბორი

ბორი- BOR (B) 11%

პრეპარატული ფორმა

წყალში ხსნადი სითხე

ღირებულება

18.00

აირჩიე: 1 ლ
აირჩიე:
- +
in stock ხელმისაწვდომია
კულტურა

ნუში

ბრენდი

Agrotar, თურქეთი

ბორის მცირე რაოდენობა თითქმის ნებისმიერი მცენარის განაყოფიერებისას პასუხობს მოსავლიანობის ზრდას, რადგან ბორი პირდაპირ გავლენას ახდენს გენერაციული ორგანოების რაოდენობაზე, მათ დამტვერვასა და განაყოფიერებაზე. გარდა ამისა, აუცილებელია ბორით განაყოფიერება შემდეგი კულტურებისთვის: მზესუმზირა, ყურძენი, რაფსი, ჭარხალი, ბოსტნეული. სწორედ ეს კულტურები ყველაზე აქტიურად რეაგირებენ ბორის დეფიციტზე.

პრეპარატის გამოყენების უპირატესობები:

  • ადვილად შეიწოვება კულტივირებული მცენარეების მიერ აქტიური ორგანული ფორმის გამო;
  • აუმჯობესებს დამტვერვის ხარისხს და ამცირებს ცარიელი ყვავილების რაოდენობას;
  • უზრუნველყოფს ნაყოფის ერთგვაროვან დამწიფებას;
  • ზრდის მცენარის იმუნიტეტს, მათ შორის ფესვების ლპობას;
  • აძლიერებს ფესვთა სისტემას და ზრდის კულტურების ზამთრის გამძლეობას;
  • მინერალური სასუქების გამოყენებისას მოსავალი 50%-იანი ნამატით მიიღება;

 

გამოყენების რეკომენდაციები:

  • არ ზღუდავს პესტიციდების გამოყენებას;
  • შეიძლება გამოიყენოთ საჰაერო მეთოდით;
  • რეკომენდებულია რაფსის ფოთლოვანი კვებისთვის, როდესაც მცენარეები 4-6 ფოთლის ფაზაში ან ყვავილობის პროცესშია;
  • მიკროსასუქის გამოყენება არ შეძლება მზის ძლიერ შუქზე, ცხელ ტემპერატურაზე და ძლიერი ქარის დროს;
  • ბორის ნაკლებობა გავლენას ახდენს ნაყოფის ვიზუალზე (გახუნება, დამახინჯება);
  • სასოფლო-სამეურნეო კულტურების მოსავლიანობის გასაზრდელად მინერალური სასუქების გამოყენება მთავარი საშუალებაა;
  • სასუქებზე უარის თქმა თქვენს მეურნეობას მნიშვნელოვნად დააზარალებს.  ამ შედეგის თავიდან ასაცილებლად, აუცილებელია მინერალური სასუქების გამოყენების ტექნოლოგიების გაუმჯობესება;
  • სასუქის სწორად შეტანისათვის გასათვალისწინებელია მცენარის ბიოლოგიური თავისებურებები, კლიმატურ ნიადაგური პირობები და მოსავლის დონე, რათა საჭიროების შემთხვევაში ცვლილებები განვახორციელოთ;
  • სასუქის სწორად შეტანისათვის გასათვალისწინებელია მცენარის ბიოლოგიური თავისებურებები, კლიმატურ-ნიადაგური პირობები და მოსავლის დონე, რათა საჭიროების შემთხვევაში ცვლილებები განვახორციელოთ;

კულტურა/გამოყენების ვადები ფოთლოვანი გამოკვება წვეთოვანი გამოკვება

ბოსტნეული-ღია გრუნტი/სათბური (პომიდორი, წიწაკა, კიტრი,ბადრიჯანი, კომბოსტო,სალათი, ლობიო და ა.შ)

ვეგეტაციის პერიოდი ყვავილობამდე,ნაყოფის ჩამოყალიბების პროცესში, მოსავლის აღებამდე

0.1კგ-0.3კგ 100ლ წყალში/1000მ2,2-3-ჯერ

2-3 კგ  200 ლ  წყალში/1000 2

2-3 კგ  200 ლ  წყალში/1000 2

2-3 კგ  200 ლ  წყალში/1000 2

ვაზი- ღია გრუნტი ყვავილობამდე, ნაყოფის ჩამოყალიბების პროცესში მოსავლის აღებამდე

0.1კგ-0.3კგ 100 ლ წყალში/1000მ2,3-4-ჯერ

2-3 კგ  200 ლ  წყალში/1000 2

2-3 კგ  200 ლ  წყალში/1000 2

2-3 კგ  200 ლ  წყალში/1000 2

თესლოვანი ხეხილი ღია გრუნტი (ვაშლი, კომში, მსხალი და ა.შ)

ყვავილობამდე, ყვავილის დაცვენის შემდეგ, ნაყოფის ჩამოყალიბების პროცესში, მოსავლის აღებამდე

0.1კგ-0.3კგ 100ლ წყალში/1000მ2,2-3-ჯერ

2-3 კგ  200 ლ  წყალში/1000 2

2-3 კგ  200 ლ  წყალში/1000 2

2-3 კგ  200 ლ  წყალში/1000 2

სტაფილო, ღია გრუნტი დაბარვამდე, ძირხვენების ჩამოყალიბების საწყის პერიოდში 0.1კგ-0.3კგ 100ლ წყალში/1000მ2,2-3-ჯერ

2-3 კგ  200 ლ  წყალში/1000 2

2-3 კგ  200 ლ  წყალში/1000 2

ზეთისხილი-ყვავილობამდე,ნაყოფის გამოღების შემდეგ 0.1კგ-0.3კგ 100ლ წყალში/1000მ2,1-ჯერ

2-3 კგ  200 ლ  წყალში/1000 2

2-3 კგ  200 ლ  წყალში/1000 2

კარტოფილი-ღია გრუნტი,დაბარვამდე, ტუბერის ფორმირების საწყის ეტაპზე 0.1კგ-0.3კგ 100ლ წყალში/1000მ2,2-3-ჯერ

2-3 კგ  200 ლ  წყალში/1000 2

2-3 კგ  200 ლ  წყალში/1000 2

ბამბა-ღია გრუნტი ყვავილობამდე 0.1კგ-0.3კგ 100ლ წყალში/1000მ2,1-ჯერ 2-3 კგ  200 ლ  წყალში/1000 2

სასოფლო-სამეურნეო კულტურების მოსავლიანობის გასაზრდელად მინერალური სასუქების გამოყენება მთავარი საშუალებაა. მინერალური სასუქების გამოყენებისას მოსავალი 50%-იანი ნამატით მიიღება. ზოგიერთი მწვანე მასის მწარმოებელ მცენარეში (მაგალითად ჩაი) ნამატი 80%-ს აღევს.   

თუ მინერალურ სასუქებს არ გამოიყენებთ, სურსათის წარმოება კატასტროფულად შემცირდება. სასუქებზე უარის თქმა თქვენს მეურნეობას მნიშვნელოვნად დააზარალებს.  ამ შედეგის თავიდან ასაცილებლად, აუცილებელია მინერალური სასუქების გამოყენების ტექნოლოგიების გაუმჯობესება.

გაითვალისწინეთ: სხვადასხვა სასოფლო-სამეურნეო კულტურებს ძირითად საკვებ ელემენტებზე განსხვავებული მოთხოვნილება აქვთ. აუცილებელია იცოდეთ, როგორი გამოტანა ახასიათებთ მათ ერთსა და იმავე მოსავლიანობის პირობებში, რათა სასუქის შეტანა სწორად მოხდეს. ამ პროცესში გასათვალისწინებელია მცენარის ბიოლოგიური თავისებურებები, კლიმატურ ნიადაგური პირობები და მოსავლის დონე, რათა საჭიროების შემთხვევაში ცვლილებები განვახორციელოთ.

ჯგუფი კულტურა გამოტანის მაჩვენებელი
I

შაქრის ჭარხალისაკვები ჭარხალი და 

კარტოფილის უცხოური ჯიშები.

455-535კგ NPK გამოაქვთ 1 ჰა-დან
II

ხორბალიქერისიმინდიკარტოფილის ადგილობრივი ჯიშები

კომბოსტო და სუფრის ჭარხალი.

 I ჯგუფზე თითქმის 70-100 კგ-ით ნაკლები 312-408კგ NPK

III

პომიდორიკიტრიხახვიბადრიჯანისტაფილო.

221-262კგ NPK, რაც II ჯგუფზე 90-140კგ-ით ნაკლებია.

IV საზამთრონესვი და სალათი.

საკვები ელემენტების გამოტანა 153-160კგ ფარგლებშიარაც 70- 100კგ-ით ნაკლებია III ჯგუფის მცენარეების საკვებ ელემენტებზე მოთხოვნილებაზე.

V მწვანილი,ბოლოკი

გამოირჩევიან ყველაზე დაბალი მოთხოვნილებითმათ 90-94 კგ-მდე NPK გამოაქვთ.

შეფუთვა ფასი
1 ლ 18 ლ

მსგავსი პროდუქცია