ნიტროამოფოსკა NPK 16-16-16

აღდგენა

ელ.ფოსტა

რეგისტრაცია

FacebookFacebook GoogleGoogle
ან ელ.ფოსტით

სახელი

გვარი

ელ.ფოსტა

პაროლი

eye off
ვებ-გვერდზე რეგისტრაციით თქვენ ეთანხმებით სამომხმარებლო შეთანხმებას და კონფიდენციალურობის პოლიტიკას

უკვე ხართ დარეგისტრირებული?

გამარჯობა

გთხოვთ შეიყვანოთ რეგისტრაციისას მითითებული მონაცემები

ელ.ფოსტა

პაროლი

eye off
ან
FacebookFacebook GoogleGoogle

არ ხარ რეგისტრირებული? დარეგისტრირდი

დაგავიწყდა პაროლი? აღდგენა

მთავარი | მინერალური სასუქი | ნიტროამოფოსკა NPK 16-16-16

ნიტროამოფოსკა NPK 16-16-16

აზოტი (N) – 16%, ფოსფორი (P2O5) – 16%, კალიუმი (K2O) – 16%, გოგირდი (S) – 6%

პრეპარატული ფორმა

წყალში ხსნადი გრანულა

ღირებულება

1.50

აირჩიე: 50 კგ
აირჩიე:
- +
in stock ხელმისაწვდომია
ბრენდი

Акционерное общество «МИНУДОБРЕНИЯ» г. Россошь, რუსეთი

ნიტროამოფოსკა შეიცავს სამივე ძირითად საკვებ ელემენტს წყალხსნადი ფორმით. ნიტროამოფოსკა მიიღება ფოსფორისა და აზოტმჟავას ნარევის ამიაკით განეიტრალების საშუალებით, წარმოქმნილ მდნარ მასაში კალიუმის მარილების (KCI ან K2SO4) დამატებით. ნიტროამოფოსკა უბალასტო, რთული სასუქია, საკვები ნივთიერებების შემცველობა მერყეობს 47-52%-ის ფარგლებში. სასუქის კომპონენტების შემადგენლობისა და მათი რაოდენობრიობის რეგულირების გზით ღებულობენ საკვებ ნივთიერებათა (N,P2O5,K2O) სხვადასხვა თანაფარდობების პროდუქტს. მისი გამოყენება შეიძლება ყველა ნიადაგზე, ნებისმიერი კულტურისთვის, როგორც ძირითადი განოყიერებისას, ისე თესვის თანმიმდევრულად და მცენარეთა დამატებითი გამოკვებისთვის

პრეპარატის მოქმედების მექანიზმი:

ზრდის მიწისა და ფესვების ნაწილების ზრდას, აჩქარებს მომწიფებას და აუმჯობესებს ბოსტნეულის და ხილის კულტურების მოსავლის ხარისხს, აუმჯობესებს ყვავილოვანი და დეკორატიული კულტურების და გაზონის ბალახის მოვლას, ზრდის მცენარეების წინააღმდეგობას გარემოზე, მავნე ზემოქმედებს, დაავადებების მიმართ და მავნებლებზე.

პრეპარატის გამოყენების უპირატესობები:

  • გამოიყენება გაზაფხულზე და შემოდგომაზე, როგორც ძირითად, წინასწარ თესვასა და ადგილობრივ გამოყენებაში. მწკრივებში (ხვრელებში) დარგვისას, აგრეთვე მცენარის კვებაზე;
  • გამოიყენება ყველა სასოფლო-სამეურნეო კულტურებისთვის დახურულ და ღია გრუნტში;
  • პროდუქტი შეიცავს ადვილად ხსნად ნივთიერებებს, რომლებიც შესანიშნავად შეიწოვება მცენარეების მიერ;
  • ეს სასუქი ფართოდ გამოიყენება პარკოსნების, მარცვლეულისა და სხვადასხვა მებაღეობის კულტურებისთვის;
  • აზოტის წყალობით კულტურები იძენენ მწვანე მასას, რაც აუცილებელია ფოტოსინთეზის პროცესების გასატარებლად და ნორმალური მეტაბოლიზმისთვის;
  • ის განსაკუთრებით აუცილებელია ახალგაზრდა მცენარეებისთვის, რადგან ის მონაწილეობს უჯრედების დაყოფაში და ხელს უწყობს ფესვთა სისტემის განვითარებას;
  • კალიუმის ნაკლებობა გავლენას ახდენს ფოტოსინთეზის პროცესის შენელებაზე;

 

პრეპარატის გამოყენების რეკომენდაციები:

  • ნიტროამოფოსკა ითვლება უვნებელ სასუქად, არასათანადო მოპყრობის შემთხვევაში მას შეუძლია საფრთხე შეუქმნას ადამიანის ჯანმრთელობას;
  • არ დაუშვათ სასუქის გაცხელება, რადგან ნიტროამოფოსკა ფეთქებადი ქიმიური შემადგენლობისაა;
  • შენახვის ტემპერატურა არ უნდა აღემატებოდეს 30 °C;
  • რეკომენდირებულია შესანახი ოთახები იყოს ცეცხლგამძლე მასალისგან;
  • შეინახეთ არა უმეტეს ექვსი თვისა, ყველა სტანდარტის დაცვით;
  • მოერიდეთ კანთან შეხებას და ინჰალაციას;
  • დაიბანეთ ხელები საპნით და წყლით სასუქის გამოყენების შემდეგ;
  • სასოფლო-სამეურნეო კულტურების მოსავლიანობის გასაზრდელად მინერალური სასუქების გამოყენება მთავარი საშუალებაა;
  • მინერალური სასუქების გამოყენებისას მოსავალი 50%-იანი ნამატით მიიღება;
  • სასუქებზე უარის თქმა თქვენს მეურნეობას მნიშვნელოვნად დააზარალებს;
  • სასუქის სწორად შეტანისათვის გასათვალისწინებელია მცენარის ბიოლოგიური თავისებურებები, კლიმატურ ნიადაგური პირობები და მოსავლის დონე, რათა საჭიროების შემთხვევაში ცვლილებები განვახორციელოთ;

 

 

სასოფლო-სამეურნეო კულტურების მოსავლიანობის გასაზრდელად მინერალური სასუქების გამოყენება მთავარი საშუალებაა. მინერალური სასუქების გამოყენებისას მოსავალი 50%-იანი ნამატით მიიღება. ზოგიერთი მწვანე მასის მწარმოებელ მცენარეში (მაგალითად ჩაი) ნამატი 80%-ს აღევს.   

თუ მინერალურ სასუქებს არ გამოიყენებთ, სურსათის წარმოება კატასტროფულად შემცირდება. სასუქებზე უარის თქმა თქვენს მეურნეობას მნიშვნელოვნად დააზარალებს.  ამ შედეგის თავიდან ასაცილებლად, აუცილებელია მინერალური სასუქების გამოყენების ტექნოლოგიების გაუმჯობესება.

გაითვალისწინეთ: სხვადასხვა სასოფლო-სამეურნეო კულტურებს ძირითად საკვებ ელემენტებზე განსხვავებული მოთხოვნილება აქვთ. აუცილებელია იცოდეთ, როგორი გამოტანა ახასიათებთ მათ ერთსა და იმავე მოსავლიანობის პირობებში, რათა სასუქის შეტანა სწორად მოხდეს. ამ პროცესში გასათვალისწინებელია მცენარის ბიოლოგიური თავისებურებები, კლიმატურ ნიადაგური პირობები და მოსავლის დონე, რათა საჭიროების შემთხვევაში ცვლილებები განვახორციელოთ.

ჯგუფი კულტურა გამოტანის მაჩვენებელი
I

შაქრის ჭარხალისაკვები ჭარხალი და 

კარტოფილის უცხოური ჯიშები.

455-535კგ NPK გამოაქვთ 1 ჰა-დან
II

ხორბალიქერისიმინდიკარტოფილის ადგილობრივი ჯიშები

კომბოსტო და სუფრის ჭარხალი.

 I ჯგუფზე თითქმის 70-100 კგ-ით ნაკლები 312-408კგ NPK

III

პომიდორიკიტრიხახვიბადრიჯანისტაფილო.

221-262კგ NPK, რაც II ჯგუფზე 90-140კგ-ით ნაკლებია.

IV საზამთრონესვი და სალათი.

საკვები ელემენტების გამოტანა 153-160კგ ფარგლებშიარაც 70- 100კგ-ით ნაკლებია III ჯგუფის მცენარეების საკვებ ელემენტებზე მოთხოვნილებაზე.

V მწვანილი,ბოლოკი

გამოირჩევიან ყველაზე დაბალი მოთხოვნილებითმათ 90-94 კგ-მდე NPK გამოაქვთ.

 

შეფუთვა ფასი
50 კგ 1.5 ლ

მსგავსი პროდუქცია