ბლექ ფორსი

აღდგენა

ელ.ფოსტა

რეგისტრაცია

FacebookFacebook GoogleGoogle
ან ელ.ფოსტით

სახელი

გვარი

ელ.ფოსტა

პაროლი

eye off
ვებ-გვერდზე რეგისტრაციით თქვენ ეთანხმებით სამომხმარებლო შეთანხმებას და კონფიდენციალურობის პოლიტიკას

უკვე ხართ დარეგისტრირებული?

გამარჯობა

გთხოვთ შეიყვანოთ რეგისტრაციისას მითითებული მონაცემები

ელ.ფოსტა

პაროლი

eye off
ან
FacebookFacebook GoogleGoogle

არ ხარ რეგისტრირებული? დარეგისტრირდი

დაგავიწყდა პაროლი? აღდგენა

ბლექ ფორსი

ორგანული ნივთიერებები 45% ორგანული ნახშირბადი 20% ჰუმინო და ფულვო მჟავები 25% კალიუმი (K2O) 5% Ph 4-6

ღირებულება

13.00

აირჩიე: 1 ლ 20 ლ
აირჩიე:
- +
in stock ხელმისაწვდომია
ბრენდი

Mil - tar, თურქეთი

ბლექ ფორსი კულტურათა ნაყოფის დამსხვილების პროცესში მთავარ როლს ასრულებს. პრეპარატიდახმარებით მცენარე მარტივად ახერხებს ნაყოფის უფრო ეფექტიანად ფორმირებას

ბლექ ფორსი გამოიყენება კულტურათა ფართო სეპქტრისთვის: საშემოდგომო ხორბალი, შვრია, ქერი, სიმინდი, მზესუმზირა, საგაზაფხულო და საშემოდგომო რაფსი, კარტოფილი, ვაზი, ბოსტნეულის ჩითილები, მარწყვი, ხეხილი, სათესლე მასალის დამუშავება

 

გამოყენების რეკომენდაციები:

  • სასოფლო-სამეურნეო კულტურების მოსავლიანობის გასაზრდელად მინერალური სასუქების გამოყენება მთავარი საშუალებაა;
  • მინერალური სასუქების გამოყენებისას მოსავალი 50%-იანი ნამატით მიიღება;
  • სასუქებზე უარის თქმა თქვენს მეურნეობას მნიშვნელოვნად დააზარალებს;

კულტურა ხარჯვის ნორმა გამოყენების ვადა და ხერხი
ხორბალი (საშემოდგომო) 0.5-1.5 ლ/ჰა

2 ფოთლიდან გამოკვება:

-(შემოდგომით) ბარტყობის ფაზაში/დაზამთრებამდე;

-(გაზაფხულზე) აღერებამდე/დათესვამდე

ხორბალი, შვრია, ქერი (საგაზაფხულო) 0.5-1.5 ლ/ჰა

2 ფოთლიდან გამოკვება:

-ბარტყობის ფაზაში;

-აღერებამდე/დათავთავება;

სიმინდი, მზესუმზირა 1-1.2 ლ/ჰა

2 ფოთლიდან გამოკვება:

-მცენარე სიმაღლით 20-25 სმ;

2-3 კვირის შემდეგ

რაფსი საშემოდგომო 1-1.5 ლ/ჰა

2 ფოთლიდან გამოკვება:

-(შემოდგომით) დაზამთრებამდე 1 ლ/ჰა ტერასობრ ფოლიართან ერთად;

- (გაზაფხულზე) ვეგეტაციის განახლებისას;

რაფსი საგაზაფხულო 1-1.5 ლ/ჰა

1 ფოთლიდან გამოკვება:"როზეტის" ფაზის დროს

კარტოფილი 250 მლ/100 ლ წყალზე გადარგვამდე ბოლქვების დამუშავება
კარტოფილი 2.5 ლ/ჰა

2 ფოთლიდან გამოკვება:

- მცენარე სიმაღლით 20-25 სმ;

-2-3 კვირის შემდეგ

ვაზი 50-75 მლ/100 ლ წყალზე

3-4 ფოთლიდან გამოკვებისას სხვა ფოთლიდან გამოკვების საშუალებებთან ერთად;

- 55 ფაზა - ნასკვი მსხვილდება, ცალკეული ყვავილი მკვრივად ..;

- 57 ფაზა - ნასკვი მთლიანად განვითარდა, გამოიყოფა ცალკეული ყვავილები;

- 71 ფაზა -ნაყოფის წარმოქმნის დაწყება, მსხვილდება ნასკვი;

ვაზი 2.5 ლ/ჰა წვეთოვანი სისტემის გზით ხელატურ რკინასთან ერთად გამოყენება
ბოსტნეულის ჩითილების წარმოება 250 მლ/100ლ წყალზე გადარგვისას ან გადარგვის შემდეგ მორწყვა
ბოსტნეული 2.5 ლ/ჰა ღია გრუნტის ბოსტნეული: ჩითილების გადარგვიდან წვეთოვანი სისტემის გზით 2-3 შეტანა, 20-25 დღიანი ინტერვალით
ბოსტნეული 1 ლ/ჰა დახურული გრუნტის ბოსტნეული: 2-3 შეტანა, წვეთოვანი სისტემის გზით. ჩითილების გადარგვის შემდეგ 1 ლ/ჰა და განმეორდეს 0.5 ლ/ჰა ტერასობრივ ფოლიართან ერთად.
მარწყვი 250 მლ/100 ლ წყალზე  გარგვამდე  ფესვების ხსნარში დალბობა
მარწყვი 2 ლ/ჰა ვეგეტაციის დასაწყისში ფოთლიდან გამოკვება 1.5 ლ/ჰა ტერასობრივ ფოლიართან ერთად
ხეხილი

200 მლ/100 ლ წყალზე

2.5 ლ/ჰა

50-100 მლ/100 ლ წყალზე

გადარგვის შემდეგ ნერგების მორწყვა, განმეორდეს 20 დღის შემდეგ

კვირტების დაბერვის ფაზიდან 20-30 დღიანი ინტერვალით 2-3 დამუშავება წვეთოვანი სისტემის გამოყენებით

სეზონის განმავლობაში 2-4 ფოთლიდან გამოკვება. შეთავსებადია სხვა ფოთლიდან კვების საშუალებებთან, ჰორმონებთან და პესტიციდებთან

სათესლე მასალის დამუშავება 1 ლ/100ლ წყალზე

მცირემარცვლიანი კულტურები (ხორბალი, შვრია, სოიო და სხვა) თესვამდე 24 საათით ადრე დალბობა (დალბობა შესაძლებელია ტომრებში)

სათესლე მასალის დამუშავება 0.25 ლ/100 ლ წყალზე მსხვილთესლიანი კულტურები (კარტოფილი, ხახვი და სხვა) თესვამდე 24 საათით ადრე დალბობა (დალბობა შესაძლებელია ტომრებში)

სასოფლო-სამეურნეო კულტურების მოსავლიანობის გასაზრდელად მინერალური სასუქების გამოყენება მთავარი საშუალებაა. მინერალური სასუქების გამოყენებისას მოსავალი 50%-იანი ნამატით მიიღება. ზოგიერთი მწვანე მასის მწარმოებელ მცენარეში (მაგალითად ჩაი) ნამატი 80%-ს აღევს.   

თუ მინერალურ სასუქებს არ გამოიყენებთ, სურსათის წარმოება კატასტროფულად შემცირდება. სასუქებზე უარის თქმა თქვენს მეურნეობას მნიშვნელოვნად დააზარალებს.  ამ შედეგის თავიდან ასაცილებლად, აუცილებელია მინერალური სასუქების გამოყენების ტექნოლოგიების გაუმჯობესება.

გაითვალისწინეთ: სხვადასხვა სასოფლო-სამეურნეო კულტურებს ძირითად საკვებ ელემენტებზე განსხვავებული მოთხოვნილება აქვთ. აუცილებელია იცოდეთ, როგორი გამოტანა ახასიათებთ მათ ერთსა და იმავე მოსავლიანობის პირობებში, რათა სასუქის შეტანა სწორად მოხდეს. ამ პროცესში გასათვალისწინებელია მცენარის ბიოლოგიური თავისებურებები, კლიმატურ ნიადაგური პირობები და მოსავლის დონე, რათა საჭიროების შემთხვევაში ცვლილებები განვახორციელოთ.

ჯგუფი კულტურა გამოტანის მაჩვენებელი
I

შაქრის ჭარხალისაკვები ჭარხალი და 

კარტოფილის უცხოური ჯიშები.

455-535კგ NPK გამოაქვთ 1 ჰა-დან
II

ხორბალიქერისიმინდიკარტოფილის ადგილობრივი ჯიშები

კომბოსტო და სუფრის ჭარხალი.

 I ჯგუფზე თითქმის 70-100 კგ-ით ნაკლები 312-408კგ NPK

III

პომიდორიკიტრიხახვიბადრიჯანისტაფილო.

221-262კგ NPK, რაც II ჯგუფზე 90-140კგ-ით ნაკლებია.

IV საზამთრონესვი და სალათი.

საკვები ელემენტების გამოტანა 153-160კგ ფარგლებშიარაც 70- 100კგ-ით ნაკლებია III ჯგუფის მცენარეების საკვებ ელემენტებზე მოთხოვნილებაზე.

V მწვანილი,ბოლოკი

გამოირჩევიან ყველაზე დაბალი მოთხოვნილებითმათ 90-94 კგ-მდე NPK გამოაქვთ.

შეფუთვა ფასი
1 ლ 13 ლ
20 ლ 11 ლ

მსგავსი პროდუქცია